HemNyheter8-pin-chip ger säkerhet till fordons-ECU: er

8-pin-chip ger säkerhet till fordons-ECU: er

Microchip-TA100-cryptoDen kallas TA100 och är avsedd att fungera med en värdprocessor och tillhandahåller säker start (värdkodautentisering), MAC-generering, säker nyckel och certifikatlagring och hantering.

"TA100 tar bort de utmaningar som är förknippade med säker kodutveckling och provisionering genom att erbjuda förprogrammerade kryptografiska interna applikationskoder försedda med unika asymmetriska nyckelpar och tillhörande x.509-certifikat," enligt Micochip. "TA100 har redan godkänts av flera OEM-tillverkare runt om i världen som en lösning för EVITA Medium och EVITA Full HSM-krav."

Inuti finns en mikrokontroller som kör dedikerad programvara laddad i ROM och icke-flyktigt minne under chiptillverkning.


Icke-flyktigt minne används för certifikatlagring och lagring av hemlig / privat nyckel. Det finns ingen direkt åtkomst till minnen från enhetens externa stift och det finns inget tillgängligt programmerings- eller felsökningsgränssnitt.

Detta interna icke-flyktiga minne är uppdelat i tre delar:

Enheten, säger företaget, har testat sitt attackmotstånd genom utvärderingar av sårbarheter från tredje part. Det är AEC-Q100 Automotive Grade-1-kvalificerat, FIPS 140-2 CMVP-säkerhetsnivå 2-klassat och fysiskt nyckelskyddsnivå 3 certifierat, och har uppnått högt i Joint Interpretation Library (JIL) sårbarhetsbedömning.

Programvarukomponenter inklusive Autosar-kompatibla MCAL-drivrutiner, MCAL och Microchips CryptoAuthentication-bibliotek är tillgängliga för integration i Autosar-operativsystemet eller anpassade programvarustackar för kryptofunktioner. En fullständig Autosar-referensstack finns tillgänglig. MikroBus-kompatibla uttagskort finns också

Det ger lättnad för fordonsnivå 1 och OEM vid uppgradering av ECU med säkerhet enligt Microchip v-p Nuri Dagdeviren. "Genom att kombinera TA100 och en integrerad mjukvarustack ger våra kunder produktionsprogramvara, vilket gör det möjligt för dem att lägga säkerhet i alla fordonsmoduler," sa han.

Förpackningen är 8pin eller 14pin SOIC.