HemNyheterAMDs senaste Ryzen finns på COM Express Type 6-kort från congatec

AMDs senaste Ryzen finns på COM Express Type 6-kort från congatec

Ryzen Embedded V2000-processorn ligger i hjärtat av conga-TCV2. Enligt congatec fördubblar den prestanda per W och har dubbelt så många CPU-kärnor som tidigare COM Express-kort, men Type 6-formatet är 76% av storleken men är 100% stiftkompatibelt med tidigare formfaktorer.

SoC integrerar AMD Radeon-grafik med upp till 7 GPU: er. beräkningsenheter. 7nm Zen 2-kärnorna i processorerna står för den ökade prestandan per W och arkitekturoptimeringen lägger också till cirka 15% fler instruktioner per klocka, säger företaget.

Processorerna har upp till åtta kärnor och 16 trådar på en enda BGA och är utformade för digitalisering och parallell bearbetning av kantanalys, en del av den enhet till kantberäkning som företaget har identifierat. De kan också användas för balansering av arbetsbelastning och konsolidering med virtuella maskiner baserat på företagets RTS realtids hypervisorimplementeringar. De är också avsedda för inbäddade applikationer som industriella box-datorer och tunna klienter, konventionella inbäddade datorsystem och även smart robotik, e-mobilitet och autonoma fordon där djup inlärning används för situationell medvetenhet.


8-16-trådarna i COM: erna baserade på Ryzen Embedded V2748 och V2718-processorer gör det möjligt för inbäddade systemdesigner vid kanten att utföra dubbelt så många uppgifter vid givna TDP-intervall, förklarade Martin Danzer, chef för produkthantering, congatec. (De två andra modulerna har 6-12 trådar per kärna.) Han tillade att den integrerade grafikprestandan erbjuder 3D-grafikkvalitet på upp till fyra oberoende 4k60-skärmar.

De fyra korten (baserade på AMD: s Ryzen Embedded V2748, V2718, V2546 och V2516-processorer) har TDP-klasser som sträcker sig från 54W-10W för energieffektiv drift. COM-enheterna fungerar från 1,7-3 GHz beroende på modell.

Modulerna har 4 MB L2-cache, 8 MB L3-cache och upp till 32 GB energieffektivt och snabbt dubbelkanaligt 64-bitars DDR4-minne med upp till 3200 MT / s och ECC-stöd för datasäkerhet. De inkluderar också en integrerad AMD Radeon-grafik med upp till sju beräkningsenheter för högpresterande grafikdatorer.

COM-enheterna stöder upp till fyra oberoende skärmar med upp till 4k60 UHD-upplösning över tre DisplayPort 1.4 / HDMI 2.1 och en LVDS / eDP. Andra gränssnitt inkluderar PEG 3.0, PCIe Gen 3-banor, USB 3.1 Gen 2, USB 2.0, upp till två SATA Gen 3, en Gbit Ethernet, åtta GPOI: er I / O, SPI, LPC och två äldre UART.

Den stödda hypervisor och OS inkluderar RTS Hypervisor, Microsoft Windows 10, Linux / Yocto, Android Q och Wind River VxWorks. För säkerhetskritiska applikationer hjälper den integrerade AMD Secure Processor till hårdvaruaccelererad kryptering och dekryptering av RSA, SHA och AES, rekommenderar företaget. TPM-stöd ingår också.