HemNyheterNätverksprogramvara för Tessent TestKompress förenklar DFT-flöde

Nätverksprogramvara för Tessent TestKompress förenklar DFT-flöde

Programvaran inkluderar inbäddad infrastruktur och automatisering som frikopplar DFT-krav på kärnnivå från leveransresurserna på chipnivån. Enligt Mentor möjliggör detta ett nedifrån och upp DFT-flöde som kan förenkla DFT-planering och implementering, samtidigt som testtiden reduceras till en faktor fyra. Det har också stöd för kaklade mönster och optimering för identiska kärnor, vilket gör den lämplig för stora framväxande datorarkitekturer.

Den bussbaserade skanningsfördelningsarkitekturen möjliggör samtidig testning av ett antal kärnor. Testtiden förkortas av snabbfördelning av datafördelning som hanterar obalanser mellan kärnor och ett antal identiska kärnor kan testas. Varje kärna har ett plug-and-play-gränssnitt som påstås förenkla stängning av skanningstiming och är lämpligt för angränsande brickor.

Varje designblock har en serie värdnoder, var och en distribuerar data mellan nätverket och teststrukturerna i blocket. Programvaran automatiserar implementerings-, mönstergenererings- och felkörningsprocesser. DFT-testresurser kan optimeras för varje block utan att påverka resten av designen. Den optimerade hanteringen av identiska kärnor minskar implementeringsprocessen, medan eliminering av avfall i testdata och multiplexering möjliggör "betydande minskningar" av testdatatid och -volym, säger företaget.

Stöd för Tessent Streaming Scan Network-teknik i Tessent TestKompress ger skalbar teståtkomst för nästa generation av avancerade IC-design. Programmet Streaming Scan Network är kompatibelt med alla Tessent DFT-produkter och kan kombineras med Tessent Diagnos-cellmedveten och layoutmedveten diagnos för upptäckt och diagnos av end-to-end-defekter, råder företaget. Alla Tessent DFT-produkter är kvalificerade för alla ASIL ISO 26262-projekt med en komplett uppsättning certifierad ISO 26262-dokumentation.