HemNyheterUppdaterat: Taggen reser med vacciner och ser efter dålig lagring

Uppdaterat: Taggen reser med vacciner och ser efter dålig lagring

Timestrip - Tag travels with vaccines, watching for poor storage

Uppdatering: för Covid 19-vaccinförvaring bläddra ner

TC489 kallas, den använder en uppsättning av tre lysdioder för att ge en tydlig, icke-reversibel indikation på över- och nedre temperaturöverträdelser samt normal drift, plus den har NFC-teknik så att användare kan skanna med sin smartphone för mer information.

I detta fall är temperaturgränserna förinställda vid 2 ° C till 8 ° C.


Taggen är 34 x 48 x 4,5 mm, vilket inkluderar en CR1620 litiumcell avsedd att köra enheten i ett år (1 minuts intervall). Skyddet är enligt IP54.

En flik är avbruten för att starta, varefter de olika lysdioderna blinkar en gång var 30: e sekund för att indikera status, och en tryckknapp ingår för en omedelbar avläsning.

Timestrip gör också kemiska baserade övervakningstaggar.

Timestrip-Covid-19Uppdatera 18nov20: Det fanns en viss besvikelse i kommentarerna nedan att ovanstående tagg inte var tillämplig på extrakylförvaring för Covid-19-vaccin.

Nu har företaget infört ett par icke-elektroniska (kemibaserade) taggar för att övervaka Covid-19-vaccinlagring (produktsida här).

Dom är

"Baserat på säker kemisk teknik övervinner både VTT 24 och VRM-serien begränsningarna för batterier som används vid extremt låga temperaturer", enligt Timestrip.