HemNyheterDet tog 6 år och kostar 19,5 miljarder! Den amerikanska chipjätten tillkännagav misslyckandet av forskning och utveckling, men hade inget annat val än att sälja fabriken.

Det tog 6 år och kostar 19,5 miljarder! Den amerikanska chipjätten tillkännagav misslyckandet av forskning och utveckling, men hade inget annat val än att sälja fabriken.

Micron sa att investeringen i utvecklingen av 3D XPoint-lagringsteknik de senaste åren var ett misstag, så han bestämde sig för att stoppa utvecklingen och investeringen i denna teknik och överföra relevanta resurser till produkter som nytt gränssnittsminne baserat på CXL-industristandarden .
Data visar att Megoiar började utveckla 3D XPoint-teknik så tidigt som sex år sedan, som syftar till att lagra data genom att utnyttja skillnaden i elektrisk ledningsförmåga mellan kristallina och icke-kristallina glasiga material (chalcogenider).

Först kämpade Micron tillsammans med American Giant Intel (Intel).

År 2015 tillkännagav Intel sin optan-märkta lagringsproduktlinje, inklusive det nya minnet.

Micron säger att de nya chipsen kostar hälften så mycket som DRAM, men kostar fem gånger så mycket som flashminne och förlorar för mycket.

3D XPoint har föreslagits som minne, men dess utveckling begränsas av sin höga kostnad och begränsad användning.

Senare, på grund av olika faktorer, delade de två familjerna sätt i 2018.

Enligt avtalet är dock mikron fortfarande skyldig att tillhandahålla 3D XPoint-chips till Intel för användning av Optane-produkter.

Micron har investerat cirka 3 miljarder dollar i 3D XPoint, enligt människor som är bekanta med frågan.

Nu har den amerikanska jätten bestämt sig för att sälja sin 3D XPoint Chip Factory i Lehi, Utah, i slutet av december.

Det är värt att nämna att Micron sa att det var i kontakt med ett antal potentiella köpare om försäljningen av 3D XPoint Chip-fabriken, varav "Intel är den mest uppenbara potentiella köparen och har nyligen börjat en lång [kommunikation] process".

Intel har meddelat att dess strategi för Optane-produkter kommer att förbli oförändrade och fortsätta att leverera.
"Men det finns ingen garanti för vem den slutliga köparen blir."
Megiar stressade, "Chip Factory kan inte bara producera minne, men kan också användas för att producera analog eller logisk IC, eller till och med omvandla den till massproduktion DRAM eller NAND Flash-minne, och så vidare.
Eftersom brutna halvledarbrist påverkar nästan alla delar av branschen, kan växten snabbt sättas i produktion, även om köpare måste lägga mycket på omstruktureringen. "