HemNyheterMPE utser sin första brittiska distributör

MPE utser sin första brittiska distributör

Det är första gången i sin 95-åriga historia som Merseyside-företaget använder en distributör för den brittiska marknaden.

Det har uppstått när företaget upplever en ökning av affärer från hemmamarknaden och en ökning av antalet kunder i sin kundbas.

Historiskt sett har MPE handlat direkt med brittiska kunder direkt, men tillväxten under de senaste fem åren har fått företaget att använda samma distributionsmodell som det använder i andra delar av världen. Företaget kommer att fortsätta att leverera auktoriserade distributionspartners över hela världen och större projektintegratörer i Storbritannien direkt, men kunder vars krav är mindre i skala eller av mer tillfällig karaktär kommer nu att levereras via distributören.


SACA Group är den brittiska delen av SACA Europe, baserat i Nederländerna. Den är bemannad av utbildade ingenjörer och är specialiserad på distribution av elektronikkomponenter. SACA Europe är en auktoriserad MPE-distributionspartner som betjänar kunder i Bulgarien, Tjeckien, Estland, Grekland, Ungern, Lettland, Litauen, Rumänien, Slovakien och Slovenien.

SACA UK kommer att vara baserad på samma adress som MPE i Liverpool för att förkorta kommunikationslinjerna och maximera snabbheten och effektiviteten i svaret på försäljningsförfrågningar och tekniska frågor och efterföljande produktförsörjning till den brittiska marknaden. Samplaceringen innebär också att anpassade krav kan diskuteras med MPE-experter omedelbart.

SACA Group i Storbritannien är också den auktoriserade brittiska distributören för EMI Solutions, Konnect RF och Netzer Precision Motor Sensors.