HemNyheterMentor ansluter sig till Nano 2022 då Frankrike fokuserar på mikroelektronik

Mentor ansluter sig till Nano 2022 då Frankrike fokuserar på mikroelektronik

Maskininlärning med teknik och teknik koncept. Mänskligt huvud (profil) med kretskort inuti och maskininlärningslogotyp. Selektivt fokus

Mentor kommer att samarbeta med STMicroelectronics, en annan Nano 2022-medlem, för att tillhandahålla design och verifiering av chips med låg effekt, halvledare och andra kretsarkitekturer som behöver snabba, exakta och högkapacitetskretssimulatorer för förlayout och efter layout. De två företagen har en partnerskapshistoria med ST: s Bulk CMOS, FDSOI, analog och RF, inbäddad icke-flyktig, bildbehandling och bipolär CMOS-DMOS eller BCD och annan teknik. Mentors nanometerkretsverifiering Analog FastSPICE-plattform och analogcentrerad Eldo-programvara täcker alla kretstyper och tekniker i Nano 2022-programmet.

Mentor-ST-samarbetet kommer också att inkludera karakterisering av standardceller, I / O och minnen. Den här uppgiften kan skapa en flaskhals i produktionen, säger Mentor, som att känneteckna kiselplattformar med hundratals celler och flera hundra process-, spännings- och temperaturvariabler (PVT) kan konsumera tusentals processorer i flera veckor och kör miljontals SPICE-simuleringar. Mentors Solido Characterization Software Suite är ett verktyg för maskininlärning som ökar genomströmningen samtidigt som de producerar exakta Liberty-filer och statistiska data, säger företaget. Det ger också verktyg och ett designercentrerat användargränssnitt för att verifiera Liberty-filerna. Nya förstärkningsinlärningstekniker kan utvecklas under programmet för att främja karaktäriseringen.