HemNyheterInnovativa infraröda avkänningslösningar

Innovativa infraröda avkänningslösningar


Den nya infraröda avkänningstekniken ökar känsligheten för Lidar och Laser RangeFinders, vilket förbättrar upplösning och prestanda i olika applikationer.

Phlux Technology, en Avalanche Photodiode (APD) infraröd sensortillverkare, tillkännager sin Aura -familj på 1550 nm -enheter med hjälp av sin NOISELESS INGAAS APD -teknik.Dessa sensorer är mer känsliga än traditionella InGaAS APD: er, vilket möjliggör ett utökat driftsområde Lidar, Laser RangeFinders och optisk fibertestutrustning med upp till 50%.Phlux-sensorer kan ersätta befintliga ytfästen eller komponenter till packade.

I nya mönster ökar Aura -sensorer Lidar -bildupplösning, minskar systemstorleken och vikten och lägre systemkostnader.Detta uppnås med hjälp av lasrar med lägre effekt och mindre optiska öppningar utan att påverka systemets prestanda.Dessutom arbetar Aura APDS vid högre temperaturer upp till +85 ° C utan prestandaförstöring, vilket är högre än traditionella delar.

Företaget påstår sig ha utvecklat sin Noiseless InGAAS APD -teknik genom att lägga till en antimonlegering till den sammansatta halvledarprocessen.Sensorerna från denna process kan fungera med APD-vinster upp till 120, och förstärker små signaler ovanför brusgolvet i en ansluten transimpedansförstärkare (TIA).Aura APD: er har också snabb överbelastningsåtervinning, vilket möjliggör detektering av sekundära pulser efter en stor puls.

Båda enheterna har en respons på 0,98 A/W vid 1550 nm, ett spektralt intervall från 950 nm till 1700 nm, en överskottsbuller på 1,86 vid en lavinförstärkning på 40 och 1,08 vid en förstärkning på 10. Båda enheterna arbetar vid spolarMellan -55 och -65 V, har en nedbrytningsspänning på -65 V och ett driftstemperaturintervall av -40 ° C till +85 ° C.

Phlux-vd Ben White sa: ”Vår ljudlösa APD-teknik är ett stegfunktionsprång i prestanda och ger konkreta fördelar för alla företag som är involverade i 1550 nm lasrar.Automotive Lidar är en spännande applikation där övergången från 905 nm till 1550 nm lasrar accelererar, inte minst för att den senare är "ögonsäker".Men det finns också enorma möjligheter för våra produkter inom telekommunikation, laserområde, avbildning, spektroskopi, gasavkänning och optisk fibertestutrustning, särskilt optisk tidsdomänreflekter. ”